Wimsalabim

Avonturen op de fiets

Travel bug

Wil je weten waar mijn Travel Bug is? Klik dan hier.

Travel bug

Mijn Travel Bug heeft dezelfde missie als ik: reizen van Fairbanks in Alaska naar Ushuaia in Vuurland door alle landen van de Pan American Highway.

Zodra ik in Fairbanks (Alaska) ben, zoek ik een geocache voor mijn Travel Bug zodat hij ook aan zijn reis zuidwaarts kan beginnen. Wie is het eerst in Ushuaia (Argentinië), mijn Travel Bug of ik?

Geocaching

Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde cache (schat) te vinden. Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de “schat” (ook wel “goodies”, ruilspulletjes die voor kleine kinderen erg leuk kunnen zijn). Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser de locatie bekend aan andere geocachers, meestal via internet. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak items ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten. Het is ook de bedoeling dat de vinder op de website van de betreffende schat een bericht achter laat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden. Lees meer

Travel Bug

Een Travel Bug is een voorwerp met een geregistreerd nummer dat gebruikt wordt bij Geocaching. De vrije vertaling van Travel Bug is “Reis-kever”. Dit dekt de lading van een Travel Bug: hij wordt namelijk van “schat” naar “schat” verplaatst waarbij zijn reisverslag op internet wordt bijgehouden. Elke Travel Bug heeft zijn eigen unieke identificatienummer (TravelBug ID). Als een Geocacher (schatzoeker) een schat vindt met een Travel Bug dan moet hij zijn vondst melden. Lees meer

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Wimsalabim

Theme by Anders Norén