Wimsalabim

Avonturen op de fiets

Klaar voor vertrek

Over twee uur is het zover. Dan vliegen Krista en ik naar de Canarische eilanden om te genieten van onze welverdiende vakantie van dit jaar. We nemen ook alvast een paar weken vakantie van volgend jaar. Opgeteld ruim zeven weken, wat een heerlijkheid!

Het was nog even spannend toen er vanochtend op station Deventer werd omgeroepen dat er geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort reden en dat er vervangend busvervoer was geregeld. Dat was geen optie voor ons met de fietsen en alle tassen. Uiteindelijk zijn we door (schoon)broer Ronald voor de deur van vertrekhal 1 op Schiphol afgezet. En zijn we ruim op tijd door de douane.

Zeven weken en zeven (grote) eilanden, jullie raden het al: we vereren alle eilanden met een bezoekje. En zoals jullie van ons gewend zijn uiteraard op de fiets!

De Canarische eilanden zijn niet bepaald te vergelijken met de waddeneilanden. In feite zijn het gewoon vulkanen die tot 3800 meter boven de zeespiegel uitsteken. Waar bergen zijn, zijn ook passen, welgeteld zes volgens bigcycling.eu. De hoogste pas met 2380 meter is op Tenerife (en niet 3000 meter zoals ik aanvankelijk dacht). Aangezien we wel van een uitdaging houden, staan alle passen ingetekend op de route.

Maar het is natuurlijk gewoon vakantie, dus gaan we in standje relax. Het kleinste – en achtste – eiland op onze planning is zo’n acht kilometer van noord naar zuid. Het grootste eiland meet ongeveer honderd kilometer, waardoor de afstanden relatief klein zijn. We gaan lekker kamperen op mooie plekjes en boeken een gerieflijk onderkomen als we daar zin in hebben.

In één van de dozen op de foto zit een mooie nieuwe fiets. In de volgende blog meer hierover!

¡Hasta pronto las Islas Canarias!

Next Post

Previous Post

13 Comments

 1. Janke greving 30 November 2019

  Fijne vakantie !

 2. Elma 30 November 2019

  Geniet van jullie reis

 3. Petra 30 November 2019

  Leuk, veel plezier!

 4. Frank 30 November 2019

  Wat een gaaf idee!! Veel plezier! Hopen dat het weer meezit!!

 5. Harry &Aly Martens 30 November 2019

  Heel veel plezier en vooral gaan genieten!

 6. Folkersma / Oosting 30 November 2019

  Heel veel succes en vooral plezier namens ons allen uit Veendam en mam natuurlijk. Geniet ervan!

 7. Vasilis 30 November 2019

  Goede reis en geniet ervan!

 8. Diederik Even 30 November 2019

  Heel veel plezier! En vergeet niet vanaf die pas van 2380 meter op Tenerife met de lift de vulkaan op te gaan tot ruim 3600 meter. Met een beetje geluk sta je dan in de sneeuw :-). En als je van tevoren een extra vergunning bij de plaatselijke VVV regelt, kun je helemaal naar de top van El Teide.
  En op Lanzarote heb je naast veel supergave wegen met uitzicht, bijvoorbeeld vanaf de Mirador del Rio naar het zuidwesten, heel veel bijzondere gebouwen van de architect Cesar Manrique. En een restaurant bovenop een vulkaan (met eeuwige BBQ!) in natuurgebied Timanfaya.

  • Wimsalabim 1 December 2019

   Goede tips Diederik, dank je wel! De Teide bewaren voor op het einde, we steken eerst over naar Lanzarote en daar kijken we erg naar uit.

 9. Lies Bulthuis 30 November 2019

  Een goede reis en geniet van de vakantie en het fietsen.

 10. Sanne 1 December 2019

  Veel plezier! Heerlijk, geniet ervan!

 11. Geert Tinus en Marchje Heebels 1 December 2019

  Lieve Wim en Krista, wij wensen jullie een hele fijne vakantie en veel succes op de fiets. Heel veel ☀️uren.
  Liefs mam en pap

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Wimsalabim

Theme by Anders Norén