Wimsalabim

Avonturen op de fiets

Enkele reis Alaska

Mijn vlucht is geboekt: enkele reis Alaska! Op 28 mei 2011 vlieg ik met Condor van Amsterdam naar Frankfurt en vervolgens rechtstreeks naar Anchorage in Alaska. Mijn stoel bij het raam in de Boeing 767 is gereserveerd. Dan kan ik gedurende de vlucht van 14 uur af en toe naar buiten kijken. Mijn fiets moet het doen met een plekje in het bagageruim.

Een enkele reis is vaak relatief duur, soms koop je voor hetzelfde geld een retourticket. Bij Condor zijn de prijzen daarentegen scherp en de service is erg goed. Bovendien vliegt Condor rechtstreeks waardoor de reistijd beperkt is en er niet onnodig veel kerosine in de atmosfeer belandt.

Het boeken van de vlucht is tevens de start van mijn weblog. Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, kun je een abonnement nemen op de nieuwsbrief. Of volg mij op Twitter.

Previous Post

3 Comments

 1. Tineke Bouwmeester 7 January 2011

  hoi Wim,

  wat heb je een fantastische reis uitgestippeld!
  Ik volg je op de voet (vanachter m’n pc-tje dan)
  Het duurt nog even maar wens je voor nu veel plezier aan de laatste voorbereidingen voor deze geweldige reis. Geniet, absorbeer het en laat ons af en toe een beetje mee genieten!

  groet, Tineke Bouwmeester (&Roel uiteraard)

 2. Bouwe Idzenga 25 January 2011

  Wim,
  Ik probeer me een beetje voor te stellen hoe dat dan zo gaat.
  En dan denk ik dat je heel veel van jezelf en je fiets moet houden want dat zullen je belangrijkste maten zijn, lijkt me.
  Hoe staat het met je Spaans?
  Of heb je een cursus gebarentaal gevolgd?
  Wat ik het leuke van fietsen in Nederland vind is her en der een praatje onderweg.
  Lijkt me wat lastiger in dat werelddeel, maar wie weet.
  Cursus fietsreparatie gevolgd?
  En welke onderdelen neem je zo mee?
  Cursus “Beren zijn eigenlijk hele lieve beesten”, kun je die ook volgen hier?
  Als ik eraan dank wat je allemaal moet regelen, dan is de voorbereiding alleen al een project.
  Afijn, je zult als een ‘rijker’ mens terug komen verwacht ik,ik hoop in elk geval in goede gezondheid.
  groet,
  bouwe

 3. Wimsalabim 25 January 2011 — Post Author

  Bouwe,

  Jouw voorstelling van zaken strookt met de dingen die mij bezig houden. Maar jij hebt natuurlijk ook de nodige ervaring.

  Eind deze maand wordt mijn nieuwe fiets geleverd, die band moet ik nog opbouwen:) Met mezelf kan ik het redelijk goed vinden als ik alleen op de fiets zit, weet ik onderhand. Mijn ervaring is dat ik onderweg snel contact maak met andere fietsers en reizigers.

  Estudio Español desde dos años. Hablo Español un poco. :)

  Af en toe lijkt het inderdaad op een project, een jaar geleden ben ik al gestart met de eerste voorbereidingen.

  Een project heeft risico’s. Dus denk ik ook na over Kans * Impact = Risico, tegenmaatregelen, dat soort dingen. De kans dat ik door een beer wordt aangevallen is erg klein volgens de statistieken. De impact daarentegen is nogal groot. Één van de maatregelen is een busje pepperspray onder handbereik.

  Als je het leuk vindt, geef ik je een seintje als mijn nieuwe fiets binnen is.

  Groeten, Wim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Wimsalabim

Theme by Anders Norén