Wimsalabim

Avonturen op de fiets

Zorgverzekering

Via mijn werkgever had ik bij VPZ een zorgverzekering met (te) veel aanvullende opties voor een aantrekkelijke premie. Als ik het bedrijf verlaat is de premie echter een stuk minder aantrekkelijk. Daarom had ik in de week voor kerst een nette brief naar VPZ verzonden met de treurige mededeling dat ze een gezonde klant kwijt zijn. Er zijn trouwens mensen die een andere kijk op mijn gezondheid hebben gezien mijn plannen:)

Ik heb even gewacht met het afsluiten van een nieuwe verzekering omdat ik van VPZ de bevestiging wilde hebben dat de opzegkaart in goede orde was ontvangen. Een telefoontje gaf vorige week uiteindelijk uitsluitsel en kon ik me aanmelden als nieuwe klant van CZdirect. Aanmelden voor een zorgverzekering kan tot 1 februari, met terugwerkende kracht tot 1 januari.

Vandaag kreeg ik bericht dat CZdirect mij hartelijk welkom heet als nieuwe klant. De keus is gevallen op de hoofdverzekering met het aanvullende pakket Basic en het maximale eigen risico. CZdirect heeft als voordeel dat je alles online kunt regelen. Met het aanvullende pakket heb ik recht op een volledige vergoeding voor vaccinaties en malaria tabletten en dat tikt in mijn geval behoorlijk aan. Of de keus voor het maximale eigen risico verstandig is, moet blijken. Maar  de gevallen waarin een beroep wordt gedaan op het eigen risico vond ik beperkt.

Tevens heeft de verzekering standaard werelddekking, in tegenstelling tot veel andere verzekeringen. Dit zou betekenen dat ik minder hoef mee te verzekeren in mijn reisverzekering. Een reisverzekering moet ik nog afsluiten.

Next Post

Previous Post

2 Comments

 1. Bas 14 January 2011

  Mensen maken zich waarschijnlijk alleen zorgen om je GEESTELIJKE gezondheid :-P

 2. Rene 19 January 2011

  Hoi Wim,

  Kwam onlangs op je website via facebook o.i.d. Wel leuk om te zien dat een toevallige hobby zo uit de hand kan lopen ;-)

  Nog een tip van mij, wordt lid van 1 v/d volgende clubs ( http://www.kiesbeter.nl/zorgverzekeringen/collectieve-korting/beschikbare-organisaties/verzekeraar/cz/ ) en je krijgt weer een paar procent korting. N.B. laat ook erop je verzekeraar (schriftelijk) weet dat je met een fietstochtje bezig bent.

  Groetjes Rene

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Wimsalabim

Theme by Anders Norén