Wimsalabim

Avonturen op de fiets

iPod

Voor een gewone fietsvakantie stop ik altijd een paar boeken in de fietstassen. Reisgidsen, kaarten, woordenboek en leesboeken. En altijd is de stapel te groot waardoor ik er een aantal thuis moet laten. Als ik terug ben, moet ik bij het uitpakken soms ook nog eens concluderen dat ik een boek niet heb aangeraakt. Voor deze trip kan ik al mijn tassen alleen al vullen met boeken… Behalve dat boeken relatief zwaar zijn, nemen ze ook veel ruimte in. Maar ik heb ze wel nodig! Dilemma. Of niet?

Veel boeken zijn tegenwoordig ook digitaal verkrijgbaar, evenals de Lonely Planet en Footprint reisgidsen. De reisgidsen weliswaar in pdf formaat en niet in het meer gebruiksvriendelijke epub formaat, maar voor mij toch een interessant alternatief. Hoe ga ik deze digitale boeken lezen? Een e-reader lijkt een logische gedachte.

Onderweg wil ik echter ook kunnen internetten, voornamelijk om contact te leggen met mijn Couchsurfing adressen. Hierbij wil ik niet afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van andere computers. Op veel plaatsen is er draadloos internet beschikbaar waar ik gebruik van kan maken. Neem ik ook een (mini) laptop mee zoals veel andere fietsers tegenwoordig?

Nadeel van electronische apparaten is dat deze stroom verbruiken en dat heb ik niet altijd in voldoende mate op de fiets. En hoe meer apparaten, hoe meer ik moet opladen (over de stroomvoorziening later meer). Ik besluit dat een e-reader te beperkt en een laptop niet praktisch is.

Ik besluit ook dat de iPod voor mij een uitkomst is, een handzaam apparaat met ontzettend veel functies. Hiermee kan ik alles wat ik wil: boeken lezen, internetten, mailen, eventueel foto’s maken, muziek luisteren, films kijken, en nog veel meer. Deze keuze is natuurlijk een compromis, want lezen gaat natuurlijk beter op een e-reader en internetten beter op een laptop. Maar lezen gaat heel behoorlijk en voor de iPod zijn veel zogenaamde apps beschikbaar. Met deze apps kan ik bijvoorbeeld telebankieren, couchsurfen, mijn weblog bijwerken en skype videobellen. Tevens heb ik veel (gratis) apps gevonden met informatie over nationale parken, campings en andere praktische zaken.

Waarom geen iPhone? De iPhone is fors duurder en de toegevoegde waarde (gsm en gps) gebruikt veel accu en is niet erg geschikt voor outdoor. Daarom ga ik nog op zoek naar een losse quad band gsm. Een gps gebruik ik al jaren op de fiets, dus deze gaat ook mee.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Wimsalabim

Theme by Anders Norén