Wimsalabim

Avonturen op de fiets

Nieuwe fiets

IdworxHet belangrijkste (materiële) ingrediënt van de hele onderneming: de fiets. Vlak voor de kerst besteld en zaterdag kon ik hem – ja het is een jongetje, meisjes verkopen ze niet – ophalen. Mijn belangrijkste maatje de komende anderhalf jaar, lief en leed zal ik met hem delen.

Lekker peddelen over lange rechte wegen door uitgestrekte landschappen met een waterig zonnetje en een licht briesje door de haren, samen zwoegen op steile hellingen in het hooggebergte, op de top van een fantastisch uitzicht genieten, de heerlijke lange afdaling die volgt, het energieniveau weer op peil brengen tijdens de lunch, onverwachte ontmoetingen, leuke gesprekken, verwonderde blikken, maar ook de ellendig lange natte en koude dagen, de keiharde wind die ons van de weg blaast, modderwegen vol kuilen, gaan we links of rechts, schelden op automobilisten die je de sokken uit de schoenen rijden en soms het onbehaaglijke gevoel om mijn maatje ergens alleen te laten. Ik heb er zin in!

Voor de fietsliefhebbers: bijna twee jaar geleden heb ik mijn oog op een Idworx Off Rohler laten vallen. De ultieme trekking bike, perfectie op alle fronten. Een stoere fiets van 14kg met sterke 26″ wielen met dikke banden, Rohloff naaf met 14 versnellingen, excentrische bottom bracket, Magura firm-tech remmen, Son naafdynamo, enzovoorts. Maar ik mag nog steeds zelf trappen:)

Gekocht bij CycleTrend in Groningen (update 18/9/12: uiterst belabberde service op afstand), een mooie zaak met vier vestigingen en veel specialistische kennis. Ik was er nog geen klant, maar ik kende ze van de Duchenne Heroes. Vorig jaar deden zij de hele week (dag en nacht) de technische ondersteuning met een team van 4 personen. Wat mij erg aansprak is dat de mensen die er rondlopen zelf ook fanatieke fietsers zijn, waaronder een vakantiefietser. Zo iemand heeft aan een half woord genoeg en dat praat wel zo gemakkelijk.

Koga

Dit vreugdevolle gebeuren had ook een droevig moment, het afscheid van mijn oude Koga Miyata Traveller. Mijn eerste echte trekking fiets waar ik in zes jaar tijd vele kilometers mee heb afgelegd in Nederland, Maleisië, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Ierland. Helaas was hij voor deze onderneming onvoldoende geschikt. Van pensioen is nog geen sprake, hopelijk beleeft hij nog mooie avonturen met iemand anders in het zadel. Vele foto’s houden de herinnering levend:)

Next Post

Previous Post

3 Comments

 1. nesenvic 8 February 2011

  Idworx Off Rohler?..klink als Rolls-Royce..moet lukken!

 2. Marchje en Geert Tinus 13 February 2011

  De nieuwe fiets kreeg in Tynaarlo een luxe stalling… ja, in de hal!
  Hij ziet er ook mooi uit, wij hopen dan ook dat de fiets de enorme afstand kan afleggen.
  Voor de veiligheid nog even een goed slot.
  En dan ….going south!!!!

 3. cos kreeuseler 16 March 2011

  haai,
  zo fiets maak ik
  niet op het werk
  top fiets
  groetjes cos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Wimsalabim

Theme by Anders Norén