Wimsalabim

Avonturen op de fiets

Nieuwe fiets (2)

Mijn fiets is nu nagenoeg klaar. Op de fiets- en wandelbeurs heb ik een petfleshouder, spiegel en snelbinders op de kop getikt. Het leren zadel, de barends, extra buitenband en ketting waren ook binnen en heb ik bij CycleTrend (update 18/9/12: uiterst belabberde service op afstand) in Groningen opgehaald. Tevens uitleg gehad zodat ik de belangrijkste reparaties zelf kan verrichten. De draadloze fietscomputer die ik in augustus op mijn verjaardag had gehad, bleek te storen op de naafdynamo. Om die reden heb ik het apparaat terug gestuurd naar Rose in Duitsland, waar ze hopelijk zo coulant zijn dat ik deze kan ruilen voor een bedrade versie.


Het fietsslot is een verhaal apart, want de fiets wordt namelijk zonder slot geleverd. Daarom had ik een ringslot en kabelslot meebesteld. Dit standaard ringslot bleek bij nader inzien niet te passen vanwege de dikke banden en de afstand tussen spatbord en band. Voor de fietsverzekering heb ik echter een goedgekeurd slot nodig. Het alternatief was een kettingslot van bijna twee kilo, niet erg praktisch… Uiteindelijk toch een “dikke banden” ringslot gevonden die ik enigzins creatief met tie-wraps heb moeten bevestigen. Dit ringslot combineer ik met een zogenaamd vlakbandslot, dat ik bij toeval op de fiets- en wandelbeurs zag liggen. Een ingenieus slot van chirurgisch staal dat erg licht, enorm sterk en ook nog eens betaalbaar is. Het verhaal is dat het sterker wordt naarmate er kracht op wordt uitgeoefend. Met een betonschaar kom je er niet door heen, dat mocht ik zelf proberen.

De fiets en berijder hebben ondertussen de eerste serieuze testen succesvol doorstaan. Enkele weken geleden van Tynaarlo naar Zwolle onder barre omstandigheden door motregen en later sneeuw. Dit was ook een mooie gelegenheid om kleding te testen. Ik heb het droog en warm gehouden. De momenten dat ik stil stond, koelde ik alleen erg snel af door het transpireren. En daarna wordt je niet snel weer warm. Daarom is het belangrijk dat ik altijd een extra set droge warme kleren heb. Afgelopen weekend was het weer echter fantastisch en heb ik mee gedaan met een toertocht van 65 kilometer. Ik heb redelijk afgezien want de anderen waren op de racefiets en dat verschil merk je. Ik oogstte enkele verbaasde blikken. Een gemiddelde snelheid van boven de 28 km/uur zal ik niet zo snel weer halen met deze fiets.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Wimsalabim

Theme by Anders Norén