Wimsalabim

Avonturen op de fiets

Paklijst

De afgelopen tijd ben ik nogal druk met het samenstellen van mijn paklijst en de aanschaf. Veel (online) shoppen en weinig tijd voor bloggen:) Je zou denken dat ik alles wel in huis heb na zeven jaar fietsvakantie, maar dat valt tegen. Voor deze trip neem ik natuurlijk ook meer mee dan gebruikelijk. Zo heb ik een grote waterdichte tas voor op de achterdrager nodig, die ik ook als rugzak kan gebruiken. Op de fiets- en wandelbeurs kwam ik er één tegen, welke ik kortgeleden heb besteld, samen met twee kleine zijtassen die ik aan mijn achtertassen kan bevestigen.


De stuurtas die ik had was niet waterdicht, dus daar moest een nieuwe voor komen. De stuurtassen van de grote merken Ortlieb en Vaude hebben een erg onhandige sluiting met drukknopen, waardoor ik uiteindelijk op het voor mij onbekende Duitse merk Mainstream MSX uitkwam. De stuurtas ziet er goed en degelijk uit en de prijs viel ook erg mee. Bij dezelfde webshop (Cyclebagstore) ook nog een kleine waterdichte frametas gekocht voor de electronica om onderweg batterijen op te laden met de naafdynamo.

Ook nog wat zitten wikken en wegen over de slaapzak. In eerste instantie wilde ik mijn twee dunne slaapzakken meenemen, een mummie- en een dekenmodel. Bij aangename temperaturen heb ik dan genoeg aan één slaapzak en wanneer het koud wordt kruip ik met de mummie in de andere slaapzak (hoog in de Andes kan het kwik ‘s nachts tot -20 dalen). Hoewel het pakvolume van beide slaapzakken niet heel erg groot is, ben ik bang dat ik alle spullen straks niet in mijn tassen krijg. Om die reden heb ik extra warme binnenslaapzak besteld, die een stuk lichter en kleiner is. Mocht ik het alsnog koud krijgen, dan koop ik onderweg alsnog een lekkere warme donzen slaapzak. Voor de nachten dat ik niet in mijn tent slaap, heb ik – vooral in Midden Amerika – ook nog een muskietennet nodig.

Voor kleding heb ik afgelopen vrijdag een rondje gemaakt langs de outdoorzaken in Amsterdam gemaakt, daar moest ik die dag ook zijn in verband met de visumaanvraag op het Amerikaans Consulaat. Nog niets gekocht, maar weet nu wel wat ik mee wil nemen. Normaal gesproken fiets ik altijd in de fietskleding die ik ook op de racefiets en mountainbike gebruik. Om daar nou anderhalf jaar in te fietsen… Daarom was ik op zoek naar een meer representatieve out(door)fit, waarvan ik nog niet weet hoe dat gaat bevallen op de fiets. Keuzes, keuzes…

Andere dingen op de paklijst die ik nog moet aanschaffen zijn een benzinebrander, waterfilter, waterbuidels, reisapotheek, een goede zonnebril en een hele rits kleinere accessoires.

De complete paklijst staat nu ook online, deze vind je hier.

Next Post

Previous Post

5 Comments

 1. Anton 27 March 2011

  Vroeger ging men op expeditie met tientallen dragers. Als ik jouw lijst zie dan kan ik je wel aanbevelen om wat inboorlingen te ritselen bij aankomst :-)

  Hoe neem je eigenlijk een reserve buitenband mee?

 2. Wimsalabim 30 March 2011 — Post Author

  Dat wordt inderdaad even spannend of alles in de tassen past. Het koloniale tijdperk ligt achter ons en dat moeten we ook maar zo laten denk ik:)

  Er zijn tegenwoordig ook vouwbanden verkrijgbaar!

 3. Arjen 4 April 2011

  Beste Wimsalabim,

  Ik zit ook te denken over MSX tassen, daarom heb ik ook 2 vragen:
  – Hoe bevallen ze?
  – Hoe beviel de winkel (cyclebagstore)?

  Succes met de voorbereidingen!

  vr.gr,
  Arjen

 4. Wimsalabim 4 April 2011 — Post Author

  Hoi Arjen,

  Ik heb alleen de stuurtas van MSX, mijn andere tassen zijn van Ortlieb. Ik heb voor de stuurtas van MSX gekozen omdat voor de sluiting van de klep klittenband is gebruikt en daardoor een stuk eenvoudiger is te bedienen dan de drukknopen die Ortlieb en Vaude gebruiken. Zeker als je onder het rijden even snel iets wilt pakken, dan kan dat met één hand. De stuurtas bevalt me tot nu toe erg goed. De sluiting van het kaartvak (ook klittenband) oogt daarentegen een klein beetje knullig, maar werkt wel. Ik zal je de mailwisseling met MSX doorsturen omdat ik dacht dat er iets niet klopte. Mijn bestelling is overigens netjes afgehandeld door Cyclebagstore.

  Succes met je keuze.

  Groet, Wim.

 5. Arjen 4 April 2011

  Beste Wim,

  Hartelijk dank voor je snelle reactie. Dat klinkt goed. Ik zit er over te denken voor 2 fietsen voor en achtertassen te kopen, en dan is het in ieder geval goed te weten dat de winkel levert!

  Succes, met de voorbereidingen verder. Hoe lang is de planning dat je er over gaat doen?

  vr.gr.
  Arjen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Wimsalabim

Theme by Anders Norén