Wimsalabim

Avonturen op de fiets

Anchorage

Ik had enkele dagen nodig om de knop om te zetten en bij te komen van de korte nachten en stress van de laatste weken. Desondanks stemde ik met het voorstel van Dylan en zijn vriendin Sage om op de dag van mijn aankomst een hike in de bergen even buiten Anchorage.

Een pittige wandeling, maar het uitzicht over de stad en de zonsondergang is fantastisch. Het blijkt de verjaardag van Dylan. We eten en drinken, terwijl het kwik daalt tot 4 graden. Om elf uur vallen mijn luikjes dicht, kruip ik in mijn tent en slaap de klok rond. De volgende dag gaan we nog iets hoger om vervolgens het kamp op te breken. Aan eind van de dag ga ik met Dylan eten in het restaurant waar Sage werkt en van haar moeder is.

Anchorage is een uitgestrekte stad tussen de bergen aan de zuidkust van Alaska. De stad telt 300.000 inwoners met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar. De stad is ontstaan in 1915 tijdens de aanleg van de Alaska Railroad. Er wonen veel verschillende nationaliteiten in Anchorage, waaronder veel Russen en Japanners. Veel grote bedrijven zijn in handen van Japanners.

In 1964 was er een grote aardbeving, waarbij honderd huizen in zee verdwenen. Nog steeds zijn er met enige regelmaat aardbevingen. Een deel van doe toen is gebouwd op modder en zal bij de volgende grote aardbeving ook in zee verdwijnen, inclusief het kantoor waar de moeder van Dylan werkt.

De laatste dag doe ik de laatste inkopen. De spullen die ik online had besteld, had ik op de dag van aankomst al opgehaald. Ik heb veel bekijks en aanspraak met mijn fiets.

Next Post

Previous Post

2 Comments

 1. bas_v 4 June 2011

  Hey Wim,

  Goed bezig! Goede, educatieve verslaglegging die leuk is om te lezen :-)

  Ik hoop dat je snel een beetje in je ritme komt. Blijf je volgen, veel succes met de volgende etappes!

  Groet,

  Bas

 2. Jason Hook 9 August 2011

  It sounds like you hiked Flat Top Mnt? Did you happen to go to the other big attraction in Anchorage? The Alaskan Bush Co… lol

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Wimsalabim

Theme by Anders Norén