Wimsalabim

Avonturen op de fiets

Denali NP

Denali National Park is de grote trekpleister van Alaska, een park dat bijna 4 miljoen acres groot is. De Alaska Range, dat behoort tot het gebergte van de Rocky Mountains, loopt dwars door het park. Behalve de fantastische natuur is er ook veel wildlife, zoals moose, kariboe, dall sheep en natuurlijk de grizzly bear.

Er leidt slechts een weg het park in, een gravelweg van 90 mijl lang. Vanaf mijl 15 is de weg alleen geopend voor de shuttle en tourbussen van het park, waarvoor je een ticket dient te kopen. (Reserveren voor het hoogseizoen wordt aanbevolen) Er zijn meerdere campgrounds in het park. En met een backcountry permit is het toegestaan om overal in het park te hiken.

Een ritje heen en terug in de shuttle bus duurt twaalf uur. Je dient zelf voor eten en drinken te zorgen, want onderweg is er niets te koop. Met de shuttle bus kun je zelf bepalen waar je in en uit stapt en het tevens de goedkoopste bus. Wanneer je een van de dure tours boekt, krijg je een lunchpakket, maar deze bus gaat niet tot het eind. In beide bussen vertellen de chauffeurs vanalles over het park en wordt er regelmatig gestopt wanneer er iets is te zien.

Op sommige bussen kun je de fiets meenemen, en dat heb ik natuurlijk gedaan:) Eerst tot campground Igloo Creek waar ik de tent heb opgezet en vervolgens verder naar Eielson Visitor Center. Wonder Lake, aan het eind van de park road, ging de volgende dag helaas pas open. Zodoende heb ik in twee dagen 60 fantastische mijlen door het park gefietst en veel gezien, waaronder een Grizzly met jong. Op veilige afstand;-)

Op weg naar het park kwam ik twee fietsers Rob (Wales) en David (Tasmania) tegen. Rob is onderweg naar Prudhoe Bay om van daaruit naar Los Angeles te fietsen. David is van plan om de Trans Canada Trail te fietsen, met als eindbestemming New York. Ik heb een kampeerplek met hen gedeeld op mijn eerste dag in het park.

In het park zijn ook dogsledge shows en informatiesessies door park rangers in de avond. Na een sessie over Grizzlies raakte ik aan de praat met Harry en Ellen, een Amerikaans/Nederlands stel op reis met de camper vanuit Nevada. Dit eindigde bij het kampvuur met marshmallows en appletini met wodka, een erg leuke avond!

Next Post

Previous Post

5 Comments

 1. Alfred, Monia en Ellis 14 June 2011

  @ Wim

  Leuk om te lezen dat je nu al heel wat beleefd heb en je moet nog zo lang !!

 2. Debby Gerretzen-van der Velden 14 June 2011

  Leuk om je te volgen. Ik kijk iedere dag even of er weer nieuws is. Heel veel plezier! Geniet ervan!

 3. Barend Voerman 16 June 2011

  Ik heb net de foto’s bekeken, mooi avontuur man.

  Gr,

  Barend

 4. Bart van Lente 16 June 2011

  Elke dag bekijk ik de site wel of er weer nieuwe avonturen en verhalen op staan.
  Ik blijf je volgen Wim.

  Ps: bedankt voor parasail tickets… ;)

 5. Jeanet Scheper 22 June 2011

  Hey grote neef,

  Jemig, ik snap nu waarom je deze stap hebt gemaakt. Wat een avontuur, wat een wereld. Prachtig! Jammer dat het niet meer is gelukt elkaar te zien, maar ik ben blij dat ik je op deze manier kan volgen! Ik wens je heel veel plezier en geniet van dit grote avontuur en sta ook regelmatig stil bij de kleine geluksmomentjes.

  Heel veel liefs,

  Jeanet

  PS prachtige foto’s

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2024 Wimsalabim

Theme by Anders Norén